Cum sa colaborezi eficient cu un fotograf

Desi a inceput sezonul rece, exista un freamat si o preocupare intensa in ceea ce priveste serviciile unui fotograf de nunta. De fapt, aceasta perioada este si cea in care fotografii aduna contracte pentru viitoarele evenimente. Asadar, cautari, alegeri si dileme despre cel mai potrivit voua inseamna un rezumat la care se raporteaza multi dintre voi.

Pentru ca este o arta, pentru ca dincolo de asta este si o colaboare cu un om, ca si tine, cu nevoi, ce treubie sa isi cuantifice financiar vorbind eforturile artistice, deci sa perceapa bani pentru ceea ce face, iata cateva sfaturi:

  • Nu cere discount, cel putin nu din prima. Pentru ca este nepoliticos, pentru ca preturile nu sunt ca la piata si este si o maniera de a subestima munca lui de artist. Poti incerca si negocierea, dar sunt situatii aparte. Spre exemplu, cand din pachetul de servicii alegi doar unele sau adaugi o idee a ta.
  • Nu cere materialele in format brut doar pentru ca ti le doresti mai repede. Nerabdarea de a vedea fotografiile de la nunta te pot influenta in acest sens. Se intelege. Dar nu este asta o forma de a distruge practic aura aceea misterioara a artei ce urmeaza sa cunoasca lumina publicului? Nu intelegi ideea? Nici tu nu ti-ai dori sa arati doar o parte din munca ta, sa fii ulterior judecat pentru asta si sa nu ai sansa sa arati de fapt aptitudinea de artist si capacitatile in acest sens.
  • Nu respinge orice sugestie. Este adevarat ca orice fotograf probabil isi doreste sa aiba parte de colaborari cu persoane care stiu sa „cocheteze” cu aparatul, care isi doresc asta si fac ca o sedinta foto sa fie atat de placuta si productiva. Insa nu toti sunt asa. Asteapta, asculta, gandeste-te si mai apoi refuza daca crezi ca un cadru anume nu te avantajeaza.
  • Eviti semnarea de contract. Este clar, ai toate sansele ca fotograful respectiv sa te evite pe tine in cele din urma. Daca nu te-ai hotarat nu este o problema. Nu conditiona insa oamenii si nu lasa impresii gresite. Cand ai ales persoana care te convinge un contract este musai de semnat. Si de regula un avans este perceput de asemenea.

In astfel de perioade ale anului desigur ca fotografii nu stau degeaba. Nuntile cunosc doar o perioada de pauza, pentru ca urmeaza post. Dar sedinte foto sunt frecvente. Asa ca nu te astepta ca fotograful sa fie mai mult el dornic de a semna un contract cu tine. Nu este vorba de finantare si investitie, este vorba despre cum ajungi sa iti definesti calitatea fotografiilor ce vor deveni in timp amintirile tale unice.

In cadrul paginilor de prezentare pe care le au fotografii de nunta vei gasi serviciile aferente. Poti cauta chiar specific, fotografi nunta Brasov sau pentru ce oras ce te intereseaza, pentru a restrange lista de cautari. Din cei pe care ii gasesti trebuie sa mai ai si norocul de a gasi disponibilitatea pentru data evenimentului. Si cand il gasesti, prefera sa colaborezi in mod placut si eficient pentru ambele parti, tinand cont mai ales de partea de apreciere pentru munca pe care fotograful o face.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.