Cele mai bune mixere pentru DJ incepatori

In cazul in care esti un tanar pasionat de muzica si doresti sa faci si niste bani din pasiunea ta, atunci meseria de DJ este una din cele mai bune optiuni pe care le ai la dispozitie. Ti-am pregatit in acest articol o multime de informatii, dar si recomandari de mixere pentru DJ incepatori.

Insa pentru a putea performa in aceasta meserie, ai nevoie pe langa foarte multa munca si seriozitate, si de un echipament potrivit. Unul din cele mai importante lucruri de care o sa ai nevoie este un mixer audio capabil cu care sa iti poti face treaba la diferitele evenimente la care o sa participi. Un mixer este o unitate care ne permite sa redam muzica pe doua sau mai multe playere deck, creand astfel o imagine sonora numita mix.

Recomandari de mixere pentru DJ incepatori

Pentru a te ajuta si mai mult decat am reusit sa o facem pana acum, ti-am pregatit si o scurta lista cu recomandari de mixere pentru DJ incepatori. Am ales cateva produse care te vor ajuta sa devii un adevarat expert in mix. Puteti citi mai multe detalii despre aceste console chiar pe pagina eMag.ro. Butoanele adaugate sub fiecare produs conduc spre pagina produsului din site-ul eMag.

Consola 2 canale, Hercules

Consola 2 canale, Hercules, Dj Control Inpulse 500, Djuced, intrare microfon, alimentare USB, lumini led incorporate

Cumpără de pe eMag.ro!

Mixer audio Dj cu bluetooth , neamplificat , cititor Usb , 2 intrari microfon , iesire casti

Mixer audio Dj cu bluetooth , neamplificat , cititor Usb , 2 intrari microfon , iesire casti

Mixer DJ USB, Display, 4 cai 7 canale cu LED-uri Ibiza

Mixer DJ USB, Display, 4 cai 7 canale cu LED-uri Ibiza

Cum sa alegi cele mai bune mixere pentru DJ incepatori

Stim ca la inceput este un lucru intimidant sa iti alegi echipamentele de DJ pentru ca nu ai experienta in acest domeniu si totul pare foarte complicat dar o sa te convingi ca nu e chiar asa. Suntem constienti ca la prima vedere aceste mixere par dificile de utilizat, cu multe butoane in care te pierzi cu privirea , insa pe parcurs cu multa rabdare si devotement, mai mult ca sigur o sa inveti sa stapanesti foarte bine un astfel de dispozitiv.

Pentru a alege mixerul potrivit, prima data trebuie sa aflam care sunt cele trei tipuri de mixere disponibile pe piata si anume: mixere analogice, mixere digitale si cele mai noi modele disponibile, mixere analogice cu interfate USB si Fireware.

Mixerul analogic

Mixerul analogic este cel mai recomandat pentru un DJ incepator datorita faptului ca toate functioneaza pe acelasi sistem si o sa iti fie mai usor sa te descurci cu majoritatea modelelor odata ce ai invatat pe unul. Alt avantaj al acestui model de mixer este pretul, fiind cel mai accesibil din toate modelele.

Dupa ce ai invatat sa te descurci pe un mixer analogic si ai vazut cum stau lucrurile, un mixer digital poate sa fie o achizitie care sa te ajute sa performezi foarte bine, dar fata de modelele analogice, cele digitale de o calitate superioara au si un pret pe masura.

Mixere analogice cu interfate USB si Fireware

Acestea au de obicei cai de semnal analogic pe placa de circuite și pot fi utilizate pentru ieșire analogica. Cu toate acestea, piesele individuale și piesele finite pot fi, de asemenea, convertite in format digital, astfel incat sa poata fi schimbate de un computer.

Un lucru important de care trebuie sa tinem cont cand dorim sa achizitionam un mixer, este numarul si tipul canalelor. Avem canale de tip mono si stereo.  Canalele mono dispun de o singura iesire a sunetului si sunt foarte avantajoase cand vine vorba de pret in timp ce canalele stereo necesita o investitie putin mai mare si prezinta doua sau mai multe iesiri ale sunetului. Asadar, cand dorim sa cumparam un mixer audio, trebuie sa fim atenti la numarul de canale deoarece cu cat numarul canalelor este mai mare, cu atat performanta mixerului este mai buna.

Dupa ce am stabilit numarul si tipul canalelor pentru mixerul nostru, urmatorul lucru pe care trebuie sa il luam in considerare este numarul de intrari pentru microfon. Este neaparat sa avem un canal separat pentru microfon, unde conectarea unui instrument se poate realiza input. Iar cand vine vorba de numarul intrarilor, pentru a putea utiliza mixerul la o capacitate maxima, trebuie sa fie cat mai multe, cel putin 8 deoarece avem nevoie de un canal pentru fiecare instrument muzical in parte.

Alte caracteristici de luat in calcul sunt: egalizatorul, conectorii, procesorul de efecte si grupele si subgrupele.

Egalizatorul joaca un rol important in calitatea sunetului deoarece acesta elimina zgomotele nedorite de pe fundal, rezultatul fiind un sunet clar.

Mixerele din ziua de astazi dispun de o diversitate de conectori, cei mai intalniti fiind XLR, Jack, RCA si MDI. In general, cu cat mixerul pe care doriti sa il cumparati are un numar de conectori cat mai mare, cu atat acesta este mai calitativ.

Procesorul de efecte modifica sunetul care intra in mixer si ofera iesire la o alta varianta de sunet. Cele mai intalnite tipuri de precesoare de efecte sunt noise reduction, de egalizare si de compresie. Cateva dintre efectele pe care le pot produce aceste procesoare sunt: delay, ecou, reverb, flange, phasere, chorus, etc.

Grupele si subgrupele nu trebuie sa fie foarte importante pentru un incepator pentru ca acestea sunt folositoare persoanelor ce sustin spectacole live de mare amploare sau pentru cei ce lucreaza in televiziune.

Probabil unii dintre dumneavoastra se intreaba si cum se alimenteaza un astfel de instrument, corect? Ei bine, majoritatea mixerelor de pe piata se alimenteaza prin USB de la o sursa de curent electric.

Acum ca am aflat si cum se alimenteaza, trebuie sa ne informam si in privinta placii de sunet incorporate. Mixerele care vin insotite de o placa de sunet incorporata constituie un real avantaj deoarece acestea au un semnal audio propriu si se cupleaza direct la boxe, casti si alte sisteme de inregistrare, fara sa mai fie nevoie de alt dispozitiv.

Cand vine vorba de pretul acestor mixere, oferta de pe piata este una foarte variata, pe site-urile de specialitate putem sa gasim mixere decente care sa ne coste cateva sute de lei dar putem si sa ajungem in zona mixerelor profesionale cu o calitate superioara care pot chiar sa depaseasca pragul de 10.000 de lei. Totul depinde de cat sunteti dumneavoastra dispus sa investiti in aceasta ‘’mica afacere’’.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.