Cand este un laptop prea vechi ca sa-l mai puteti utiliza?

Care este durata de viata a unui laptop?
Una din intrebarile posesorilor de laptop este „Care este perioada de viata medie pentru un laptop?”. Toata lumea vrea sa stie cat de mult poate profita de un laptop pana sa ajunga sa investeasca intr-un echipament nou, mai modern. Unele persoane care au un laptop de cativa ani se gandesc daca ar putea sa-l upgradeze sau sa faca anumite update-uri de soft pentru ca acesta sa functioneze mai bine.

Din pacate nu exista un raspuns clar. Fiecare persoana este diferita. Pentru unii, laptopurile care sunt mai vechi de 2 ani ar putea fi pregatite pentru pensionare, in timp ce unele persoane care folosesc acelasi laptop de 5 ani de zile sunt in continuare multumite de performantele sale.

Totusi exista cateva elemente pe care ar trebui sa le aveti in vedere daca nu sunteti sigur ca laptopul pe care il aveti poate sa faca fata in continuare cerintelor dumneavoastra.

Probleme pe partea de hardware
In primul rand, daca aveti probleme cu componentele laptopului, cum ar fi un ecran fisurat sau o placa de baza defecta, v-ati putea gandi sa va cumparati un laptop nou. Cu toate acestea, o idee foarte buna este sa mergeti la service laptop sector 3 Bucuresti pentru un diagnostic si pentru a afla cat va costa ca sa puneti din nou laptopul pe picioare. Il puteti repara pentru a-l utiliza in continuare ca pana acum sau il puteti vinde functional pentru un pret mult mai bun. Problema poate fi minora si s-ar putea ca laptopul sa poata ajunge din nou la performantele sale initiale.

La service-ul onlaptop.ro din Bucuresti rata de succes in reparatie este de 95%, dar daca aveti un laptop atat de vechi care prezinta o defectiune ce nu poate fi remediata, atunci va puteti gandi serios ca este vremea pentru un laptop nou. Chiar si asa, din laptopul cel vechi ati putea utiliza anumite componente sau le-ati putea vinde pe site-urile de specialitate pentru a va recupera o parte din bani.

Daca hdd-ul este defect, acesta se poate inlocui cu unul de aceeasi capacitate sau de capacitate mai mare. In service laptop sector 3 Bucuresti putem inlocui hdd-ul si ne putem ocupa de recuperarea datelor importante. Cu toate acestea, in cazul in care costul de reparatie vi se pare prea mare comparativ cu valoarea laptopului (acest lucru s-ar putea intampla daca laptopul este foarte vechi si daca defectiunea este mai grava) atunci, la fel aveti suficiente motive pentru care merita sa investiti intr-un laptop nou.

reparatii_laptop-cluj

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.