Aparențele înșeală de cele mai multe ori

Când am ajuns la facultatea căreia îi urmez acum cursurile, credeam că lucrurile vor sta cu totul altfel. Pentru că este o facultate de mecanică, mă așteptam să stau foarte mult timp înconjurat de mașini și de anumite piese, cum ar fi un flex de tăiat, chei, motoare, pistoane, etc. Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu ideea că Politehnica nu te face mecanic, ci inginer. De atunci, am grijă să îi îndrum pe cei care se gândesc la o facultate și să-i avertizez că nu toate lucrurile stau așa cum s-ar fi așteptat ei. Trebuie să spun că nu regret nicio secundă decizia de a ajunge la această facultate, chiar dacă eu îmi imaginam că lucrurile stau altfel.

Îmi place foarte mult să aflu chestii tehnice, să repar, să învăț astfel de lucruri, chiar dacă nu am de foarte multe ori această ocazie. Nu am fugit niciodată de matematică, deci nu regret și nu mă plâng când văd cât de mult este de calculat și desenat în acest domeniu. Am această plăcere pentru că am crescut oarecum printre mașini care trebuiau reparate. Unchiul meu se ocupă de acest domeniu de foarte mult timp, iar eu am fost foarte apropriat de el, dar nu am reușit să învăț foarte multe lucruri pentru că eram foarte mic și nu puteam să-l ajut cu nimic, decât să-i dau anumite piese la mână.

De aceea, am considerat mereu că în liceu trebuie să se pună mai mult accent pe acest lucru. Profesorii ar trebui să vorbească mai mult cu elevii despre acest important pas pentru a evita anumite eșecuri, dar și situațiile în care mulți renunță la facultate pentru că își dau seama pe parcurs că nu este chiar domeniul în care ei ar dori să activeze în viitor, dar și să afle foarte multe lucruri interesante.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.