Cum să alegi un fotograf de nuntă?

Fotografia este o artă, iar cei care sunt în domeniu de foarte mult timp au descoperit pe propria lor piele acest lucru. Să prinzi niște momente speciale în cele mai bune cadre, să fii mereu atent la momentele cheie din timpul unui eveniment de asemenea natură și să îți placă la nebunie acest lucru.. asta înseamnă să fii un fotograf care nu își simte meseria ca pe un loc de muncă, ci ca pe o plăcere, o artă. De fiecare dată pozele făcute de cel de-al doilea tip de fotograf vor fi mai reușite, mai vii, mai pline de culoare și fericire. Fotografia, la fel ca scrisul, se simte chiar și după ani buni după momentul în care aceasta a fost captată. Și dacă tot am început comparația în sensul ăsta, voi continua și voi spune că la fel ca în scris, jurnalism, publishing și așa mai departe, sunt mai multe tipuri de artiști și în fotografie. Unii sunt specializați în a prinde cele mai frumoase peisaje din natură, alții sunt foarte pricepuți la a fotografia obiecte statice, unii sunt de evenimente, iar alții de produs, lista este una amplă și umplem rânduri întregi dacă o să enumerăm fiecare categorie în parte. Ce este clar, este că un fotograf de nuntă este artistul care trebuie să fie cel mai pasionat de astfel de evenimente și, de ce nu?, un familist convins.

Avem nevoie de un fotograf priceput la un astfel de eveniment pentru că înseamnă foarte mult pentru noi, iar amintirile trebuiesc surprinse în forma lor cea mai plină de emoții, de trăiri, de sentimente. Pozele de la nuntă sunt adevărate comori, păstrate la loc de cinste și vizualizate de o familie proaspătă de foarte multe ori. Este, poate, cea mai lăudabilă colecție de fotografii, pe care o vor urmări cu zâmbetul pe buze foarte mulți apropiați, membri din familie, copii, colaboratori.

Cine spune că nu contează ce fotograf de nuntă ai, clar nu știe ce înseamnă să conservi într-un album foto toate trăirile din noaptea în care ai jucat cel mai principal rol din viața ta. Pentru o asemenea realizare nu mai contează nici bugetul, nici prieteniile, ci doar profesionalismul. Sfatul personal este să mergeți pe mâna profesioniștilor când vine vorba despre fotograful de nuntă și să analizați cât mai mult piața. Cea mai bună metodă de a analiza un fotograf pe care nu îl cunoaștem personal sau cu care nu ne-am întâlnit la alte evenimente de asemenea natură este să întrebăm alte perechi care au lucrat cu el despre experiența avută. Pe lângă perechile din portofoliul fotografului, încercați să mai aruncați câteva întrebări și pe la invitați și alți angajați la nunta respectivă. De exemplu, cei de la OC Photography sunt mereu lăudați și recomandați de cei cu care au lucrat.

Așadar, ai așteptat toată viața ta momentul în care vei porni la drum cu persoana iubită, vei construi propria familie și vei începe asta în fața tuturor invitaților de la nuntă, de ce să nu ai cele mai frumoase amintiri și prin fotografii?

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.