Activităţile de agrement din Beliş – Fântânele

Plănuieşti o vacanță și dorești să profiți din plin de zilele libere dar totuși nu știi ce să alegi? Ce zici de o vacanță la munte, la o adev montană?

Vizitează localitatea Beliş sus din munţii Apuseni. Peisajul spectaculos al munţilor Apuseni cu siguranţă îţi poate oferi activităţii pline de aventură.

Activiţăţile din Beliş sunt destinate pentru toţi iubitorii de natură de la cei mai mari la cei mai mici.

Pentru a nu pierde nici un minut din escapada ta în acest loc minunat, informează-te din timp despre toate activităţiile de agrement din Beliş cât și despre activităţile de agrement din imprejurimi.

Te poţi informa online sau poţi cere informaţii de la localnicii amabili care cunosc bine locurile de interes turistic din apropiere şi care te vor îndruma corect despre activităţile de agrement din Beliş şi din imprejurimi.

Vei râmâne surprins de mulţimea de activităţi pe care le poţi face aici sus în vârful muntelui.

Fiind in inima munţilor, staţiunea Beliş este previgileată pe tot parcursul anului cu o frumuseţe aparte şi cu activităţi  inedite, deloc plictisitoare, imagini naturale de basm încărcate cu legende deosebite.

 În anotimpul de iarnă, zăpada se aşterne considerabil în munţii Apuseni. Lângă localitatea Beliş se află câteva pârtii de schi dotate cu telescaun şi teleschi cei aşteaptă pe pasionaţi de schi şi snowbord. Pârtiile sunt amenajate atât pentru avansaţi cât şi pentru începători iar persoanele iubitoare de săniuş să vină pregătiţi şi ei cu sania.

Ca fiecare localitate din ţara noastră, localitatea Beliş este încărcată cu o istorie deosebită şi legende ce circulă din grai în grai de la o generaţie la altă generaţie.

Lacul Fântânele este la o aruncătură de băţ de localitatea Beliş. În spatele acestuia există o adevărată legendă. Lacul de acumulare este situat pe un fost sat care a fost inundat. Biserica Urmanczy care se află pe fundul lacului la o adăncime de 30 de metri se poate vedea și astăzi în zilele toride de vară cănd scade considerabil cantitatea de apă din lac.

Una dintre cele mai frumoase cascade din România le poți vizita aici, Cascada Vălul Miresei sau cum mai este denumită Cascada Răchițele. Cascada are apa cu cădere în două trepte iar apa ce se dispersează pe stâncă este asemenea precum vălul miresei.

Aici în Beliş este locul popotrivit pentru iubitori de pescuit, drumeţii montane, plimbări cu bicicleta și motocicleta.

În apropierea lacurilor de munte pe Someș poţi admira frumuseţea noilor delte ce sau format care sunt populate cu sute de lebede albe şi raţe sălbatice.

In orice anotimp te poți bucura de plimbări, drumenţii montane iar iubitori de animale sau călărie pot alege echitaţia.

Gurmanzi şi iubitorii de gastronomia Românească  pot savura mâncăruri autentice, româneşti, ardeleneşti pe care le găsesc la restaurantele din Beliş.

Nu uita să fotografiezi fiecare moment plăcut pe care îl faci într-un cadru natural atât de minunat.

Activităţile de agrement din Beliş iţi oferă orice aventură pe care o ai în minte. Anotimpurile se schimbă spactaculos în munţii Apuseni, peisajul pitoresc îţi încântă ochii prin frumuseţea naturii.

Localitatea Beliş este înconjurată de paduri minunate de conifere şi foioase. Munţii Apuseni deţin sute de peşteri interesante, cetăţi cu o istorie şi legende uimitoare.

Printre peşterile cunoscute pe care le poți vizita se numără Peştera Scărişoara, Peştera Ionele şi dacă tot eşti în drum treci şi pe la Peştera Urşilor.

Localitatea Beliş are o bogată cultură și personalitate, se află printre localităţiile care oferă agrement şi activităţii relaxante dar şi pline de adrenalină.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.