Se aproprie iarna, anotimp extrem de frumos, dar și de periculos pentru unii. Răceala este extrem de contagioasă și poate avea efecte destul de grave. Deși este cea mai întâlnită boală, unii nu știu cum să o prevină, dar nici să o trateze în mod corect. Mai devreme am citit un articol în care era prezentat un top cu țările unde se consumă cele mai multe antibiotice, românii erau în capul acestui top.
Frigul nu cauzează în mod direct răceală, dar reușește să ne slăbească imunitatea și astfel pătrund în organismul nostru foarte mulți viruși. Stresul și oboseala au aceleași consecințe.
Cum ne dăm seama că suntem răciți:
1. Lipsa apetitului
2. Dureri musculare
3. Tuse
4. Nas înfundat
5. Dureri în gât
6. Lăcrimare excesivă
7. Strănut
Aceste simptome pot apărea și toate odată. Pe mine mă deranjează cel mai mult durerile în gât, dar am învățat de-a lungul timpului să mă tratez și acum știu cum să scap de răceală cu sau fără antibiotice.
Nu-mi place să beau pastile, dar îmi place să am grijă de mine atunci când sunt răcit. Cel mai bun tratament al răcelii din punctul meu de vedere este următorul:
Îți iei liber de la școală sau de la servici cel puțin o zi (în funcție de cât de gravă este situația). În acea zi ai grijă să te odihnești cât mai mult, să bei cât mai mult ceai și orice fel de băuturi calde, să mănânci foarte multe fructe și legume bogate în vitamina C, căldură la greu și multă lămâie.
De fiecare dată când sunt răcit, încerc să dorm cât mai mult. Dacă nu ai somn îți recomand imaginile cu pătuțuri copii, de fiecare dată casc când le privesc. Mereu mă simt mai bine după o repriză de câteva ore de somn.