Salutare, la butoane Iulian Grecu. În primul rând aș vrea să-i mulțumesc lui Alex pentru că mi-a acordat și mie dreptul de a mai arunca niște cuvinte pe aici. Probabil câțiva dintre voi mă „cunosc” de pe unul dintre blog-urile mele, blog-uri pe care nu mai scriu de o perioadă de timp și nici nu am de gând să mă reîntorc în blogosferă prea curând, este decizia mea și am motivele mele pentru care am decis să nu mai scriu.
După această mică introducere aș vrea să vă dau un sfat, poate că vă va ajuta sau poate că nu. Mă joc prin online de ceva ani și am avut fel și fel de experiențe, cu fel și fel de oameni astfel încât sfatul pe care urmează să vi-l dau sunt convins că vă va ajuta. Probabil că mulți dintre voi știu această mică psihologie legată de bani, făcută între un vânzător și un cumpărător. Experiența o am doar din mediul online, dar se poate aplica cu succes și în offline, până la urmă vinzi și cumperi, nu mai contează că-i online sau offline, principiul de bază este același.
Când vrei să cumperi ceva, vrei să-l cumperi cât mai ieftin, iar când vrei să vinzi ceva, vrei să-l vinzi cât mai scump, nimic nou până acum, însă atunci când vrei să vinzi ceva, vinde-l în euro, nu în lei. Suma cerută în euro va părea mult mai mică decât valoarea aceleași sume, dar în lei, știu că nu m-am exprimat cum trebuie dar sunt sigur că ați prins ideea. Același lucru și când vrei să cumperi un anumit serviciu sau produs, anunțul tău trebuie să aibă suma în lei, astfel încât 200 de lei vor părea în ochii tuturor o sumă mai mare decât 50 de euro, deși toți știm să-i calculăm în lei. Ideea este că, atunci când vezi 200 și 50, vei alege 200, chiar dacă sunt lei. Am tot întrebat diferite persoane care lucrează în același domeniu ca și mine și aceeași părere o au și ei și, deși pare la mintea cocoșului, când vrem să vindem sau să cumpărăm facem totuși greșeala menționată mai sus, așa că ar trebuii să fim mult mai atenți când cumpărăm și vindem diferite servicii care sunt mai negociabile. Suntem oameni simpli, nu companii cu milioane de euro, cred că nu are rost să deviem de la subiect și să credem că putem negocia cu prețurile fixe din magazine, aici mă refer strict la vânzarea și cumpărarea produselor „la negru”, dacă pot zice așa.
Sper să vă fie de folos și data viitoare când vindeți ceva să vindeți în euro, iar când vreți să cumpărați să cumpărați în lei. Știu că mulți dintre voi nu sunteți pe aceeași undă cu mine, însă sper că voi, majoritatea fiind bloggeri ați întâmpinat cel puțin odată un astfel de caz în care trebuia să negociați o vânzare sau o cumpărare. Toate cele bune!
Pacat ca nu vrei sa mai revii prea curand 🙁 te mai astept pe la mine pe blog, daca vrei poti veni si cu un articol.
Nici nu m-am gandit la ideea asta, dar poate sa mearga, dar de multe ori tine si de informarea cumparatorului/vanzatorului, daca acesta este cumva si mai zgarcit poate scoate oricand un calculator, in rest, daca tranzactia este una rapida ai toate sansele sa mearga perfect.
Lucian, blogul tău chiar îl vizitez frecvent, de două-trei ori pe săptămână și citesc odată mai mult, însă nu comentez…poate mă voi pune și pe comentat în curând…
Foarte adevarat ceea ce spui tu dar va trebuii sa ai grija sa nu te pacalesti atat la vanzarea in euro cat si la cumpararea in lei
@Iulian oricand poti sa vi si cu un guest post la mine daca doresti 🙂