1. Mierea de albine
Probabil ca putine alimente sunt mai apreciate decat este mierea de albine. Fiind folosita in numeroase afectiuni si imbunatatind semnificativ starea de sanatate a organismului, mierea de albine este foarte cautata. Aceasta este considerata ca fiind un puternic agent antioxidant. De asemenea, mierea de albine mai este recunoscuta pentru faptul ca: este o substanta antibacteriana, ajuta la detoxifiere, stimuleaza imunitatea, regleaza flora intestinului gros, stimuleaza anabolismul (arderile metabolice). Pentru a avea parte de toate aceste beneficii este important ca mierea de albine sa fie de calitate, iar din acest punct de vedere www.apis-donau.ro este un bun reper pe piata din Romania.
2. Migdale
Fiind consumate in stare cruda, migdalele isi pastreaza toti nutrientii. Acestea sunt foarte recomandate pentru persoanele care sufera de anemie. Deoarece sunt bogate in vitamina E, migdalele ajuta la imbunatatirea aspectului pielii, a unghiilor si a parului. De asemenea, fiind bogate in calciu, migdalele ajuta la intarirea oaselor.
3. Fasole
Fasolea este una dintre cele mai sanatoase legume. Fiind bogata in proteine, fibre, vitamine, minerale (fosfor, calciu, fier, magneziu, potasiu) si saraca in colesterol, respectiv grasimi saturate, fasolea este alegerea perfecta pentru cei care doresc o alimentatie sanatoasa. Fasolele au un rol deosebit in producerea si dezvoltarea sanatoasa a celulelor.
4. Mere
Marul a fost si este intotdeauna asociat cu sanatatea. Acesta stimuleaza si intareste sistemul imunitar avand un continut bogat in vitamina C, iar datorita continutului de fenoli favorizeaza colesterolul benefic pentru organism. De asemenea, anumite studii au arata ca marul consumat regulat poate reduce cu pana la 27% riscul de diabet.
5. Orez brun
Orezul este cea mai importanta cereala, fiind la baza alimentatiei pentru mai mult de jumatate din populatia lumii. Bogat in carbohidrati, orezul este o sursa formidabila de energie si foarte benefica organismului datorita continutului scazut in grasimi, colesterol sau sare. Spre deosebire de orezul alb, cel brun contine de doua ori mai multe fibre si minerale.
6. Ulei de masline
Bogat in acizi grasi monosaturati si antioxidanti, uleiul de masline previne aparitia bolilor de inima, regland balanta intre colesterolul benefic (HDL) si cel nociv (LDL). De asemenea, uleiul de masline este foarte benefic pentru stomac si actioneaza impotriva afectiunilor gastrice.
7. Iaurt grecesc
Probabil ca te intrebi care e diferenta intre iaurtul grecesc si cel normal, ei bine afla ca exista. In primul rand, iaurtul grecesc prezinta o cantitate de doua ori mai mare de proteine, iar la capitolul carbohidrati cantitatea este mai mica decat in cazul unui iaurt normal. Din aceste motive, iaurtul grecesc este alegerea perfecta pentru cei care doresc sa aiba un corp de invidiat si sanatos.
8. Somon
Deoarece este bogat in proteine si acizi grasi omega 3, respectiv sarac in calorii si grasimi saturate, somonul este unul dintre cele mai sanatoase alimente de care corpul tau poate beneficia. Acesta regleaza sistemul cardiovascular, avand rol benefic pentru aritmii, intareste musculatura inimii si reduce riscul aparitiei bolilor de inima.
9. Banane
Cu un continut bogat in fosfor, proteine, potasiu si fibre, bananele sunt o sursa puternica de energie. De altfel, acestea sunt foarte bune pentru cei care au probleme cu tensiunea, cei care au probleme cu aciditatea la stomac sau sufera de constipatie.