Amendă plătită în alt județ care figurează neplătită la primăria de domiciliu

Pe scurt, pentru că nu e o poveste care să consume mult timp, în mod normal. Am forțat un semafor anul trecut și am fost amendat pentru asta. Mi s-a suspendat și permisul, tot ce trebuie. Am rămas pieton pentru o lună, am plătit amenda în termen de 15 zile.

Pentru că eram student în Iași, cu viză de flotant acolo, am plătit amenda la Primăria Municipiului Iași. Nu m-am gândit că-mi va trebui chitanța atât timp cât am fost înregistrat într-un computer în momentul în care am plătit. Aici a fost greșeala mea.

La ceva timp am mai luat o amendă. De data asta am mers la primăria de unde locuiesc. Acolo am fost întrebat ”care din ele?”. Cum care din ele? Îmi plătesc amenzile la timp, nu las nimic să se adune pentru a nu sta cu stres. Dovada achitării plății emisă de Primăria Iași trebuia adusă la Vaslui.

După mai bine de un an jumătate, am mers să întreb care e situația cu acea amendă. Am auzit la câțiva prieteni că le-au fost proprite conturile bancare pentru întâmplări similare și nu mi s-a părut amuzant. Amenda încă figurează activă, neplătită.

Și de aici, începe bâlciul. Sună la 14.569 numere de telefon, explică-le tuturor doamnelor de acolo situația, ele îți fac legătura, iar explici, apoi faci cerere online. Am trimis e-mail cu cererea, urmează să primesc dovada plății pe care să o duc la primăria de unde locuiesc.

Acum vin întrebările mele. Dacă ai avut nevoie de datele mele, date pe care le-ai introdus în computer în momentul în care am plătit, nu ai observat că sunt din alt județ? Nu puteați rezolva treaba asta automat printr-un program sau o comunicare periodică între cele două instituții?

Pot plăti oriunde o amendă, dar trebuie să duc dovada plății la primăria de unde aparțin. Dovadă fizică, hârtie. De ce? Online nu se poate? E atât de simplu..

8 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.