Să crești un copil într-un mediu natural și să faci alegeri bune din punct de vedere ecologic este o responsabilitate mare și orice proaspăt părinte își dorește asta pentru copilul lui. Poți începe oricând să abordezi acest stil de viață, însă cu cât mai repede, cu atât mai bine.
Alăptează, dacă este posibil
Încă de la începutul vieții celui mic îți vei dori să îi oferi cele mai naturale lucruri, hrana fiind pe primul loc. Și ce poate fi mai natural decât laptele matern? Dacă nu ai probleme medicale și poți să o faci, alăptează copilul. Medicii recomandă alăptarea până în jurul vârstei de 2 ani, iar în primele 6 luni să o faci exclusiv, fără să introduci alte alimente. Află că dacă întâmpini probleme poți oricând să ceri sfatul unui consultant în alăptare.
Folosește biberoane din sticlă și tetine fără BPA
Chiar dacă alăptezi vei vedea că uneori trebuie să apelezi și la biberoane. S-ar putea să te întorci la muncă, să ai o problemă de rezolvat și nu îl poți lua pe cel mic cu tine sau doar să-ți dorești o pauză din când în când pentru a fugi și a face… orice. Când se întâmplă asta este necesar să ai biberoane pregătite pentru copilul tău, iar noi te sfatuim să alegi doar biberoane din sticlă iar tetina să fie din cauciuc sau silicon, fără BPA.
Alege scutece din pânză
Acestea sunt atât de drăguțe în zilele noastre și nici nu trebuie să cheltuiești mult. Vei avea nevoie și de huse pentru scutece. Acestea pot fi nailon sau cauciuc, și în acest caz alege materiale din nailon natural sau cauciuc natural. Scutecele de pânză nu sunt doar mai prietenoase cu pielea bebelușului tău, ci sunt și mai bune pentru mediu.
Alege lenjerie de pat organică
Copilul tău petrece un timp destul de lung în pat, dormind sau făcând alte activități, mai ales când este mic. Copiii de vârstă mijlocie petrec ceva mai puțin timp în pat, dar se poate aștepta totuși să stea acolo cel puțin 8-10 ore pe zi. Așternutul atinge o mare parte a corpului copilului tău, mai ales vara. Folosirea de perne, lenjerie de pat și huse de pernă tratate chimic sau nerespirabile poate produce reacții negative la unii copii, cum ar fi erupții cutanate sau astm. Alege în schimb lenjerii de pat naturale. Bumbacul este minunat, desigur, iar lâna poate fi aleasă pentru perne și cuverturi de pat.
Cultivă legume și fructe pe cont propriu
Chiar și copiii mici pot ajuta în grădină și veți face ceva împreună, așa că dacă ai spațiu, treci la grădinărit. Copiilor le place să aleagă și să mănânce ceea ce au crescut. Grădinăritul îți permite, de asemenea, să controlezi ce tipuri de îngrășământ folosești. Hrana pentru copilul tău este foarte importantă, de aceea poți alege și produsele de pe https://www.bioveg.ro/ când îți dorești ceva natural.
Alege să previi apariția bolilor și tratează-le natural când apar
Poți să previi apariția bolilor prin consumul de alimente care conțin diferite vitamine și minerale necesare corpului tău. De asemenea, poți să folosești suplimente alimentare. Iar când apare o răceală, nu uita de vitamina C care te ajută oricând.