Înainte nu-mi plăcea deloc să urmăresc programele tv, indiferent de acestea, ba chiar mi se părea o pierdere de timp și o manipulare pe față. Ce-i drept, asta chiar se întâmplă, dar totul depinde de modul în care privești lucrurile și de programele urmărite.
Pentru că uneori am nevoie de o detașare, prefer să stau în living, cu televizorul aprins, până mă ia somnul. Deseori se întâmplă să adorm mai greu sau deloc, iar televizorul mă captează și mă face să-l urmăresc fără ca măcar să-mi dau seama. Cam asta e puterea lui. Televizorul te ține captat, în mod involuntar, aș putea spune.
Totuși spuneam că înainte nu-l urmăream și acum realizez că este doar un element manipulator și tot urmăresc din când în când câte ceva. De ce?
Spuneam mai sus că totul depinde de atitudinea ta și de modul în care privești și-ți alegi materialul pe care să-l digeri. Pentru că-mi plac chestiile din care să învăț ceva, mă opresc din butonat telecomanda doar atunci când găsesc un documentar, o emisiune educativă sau o știre de interes național.
Acum e timpul să vin cu un exemplu. Eram plictisit de răsfoit FaceBook-ul, iar alte lucruri mai interesante nu prezentau atunci interes, eram într-o stare negativă. Am ales să merg în living pentru a adormi câteva ore. În același timp am deschis și televizorul și am dat peste prezentarea trucurilor unui magician. Mai exact, emisiunea dezvăluia secretul din spatele fiecărui truc și explica cum este păcălită mintea umană de acestea. Mi s-a părut cel puțin interesant și am rămas atent până la finalul acestui program. Magicienii sunt niște oameni foarte inteligenți, dezvoltați personal și cu foartă multă atitudine. Îmi place eleganța și aliura lor, par niște persoane cu multă încredere în sine și uitându-te la ei crezi că ei pot să facă orice lucru, că ei sunt lipsiți de probleme și stres.
Concluzia: Mi-a plăcut să urmăresc emisiunea cu trucurile acelui magician, am învățat ceva bun de acolo. Apoi am urmărit prezentarea unor produse penibile, fără să realizez ce fac. Totul ține de noi, de atitudinea și deciziile noastre. Există lucruri pozitive și în cea mai rea întâmplare.