Cum sa prelungesti durata de viata a telefonului?

Tinand cont de repeziciunea cu care noile tehnologii le-au inlocuit pe cele vechi, sigur fiecare dintre voi ati avut macar o data un smartphone care v-a dat batai de cap. Smartphone-urile au devenit atat de populare, incat sigur ca nu ne-am mai putea imagina viata fara acestea, avand in vedere si cat de mult ne folosim de aplicatiile pe care le includ.

Ce facem insa pentru a putea prelungi durata de viata a smartphone-ului? Cum il ferim de efectele nedorite ale diversilor factori externi si cum il folosim pentru a nu il deteriora inca din primele saptamani dupa achizitionare? La aceste intrebari cred ca oricine ar dori sa afle raspunsul.

Sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a smartphone-ului

Cred ca nu se mai pune problema ca toti detin acum un telefon cu touchscreen. Pe cat este de performant si atragator acesta, pe atat este la fel de greu de intretinut. Conform service-urilor gsm din tara, situatiile in care clientii doresc inlocuire sticla unui iPhone 6 sau a altor modele recent aparute sunt tot mai frecvente. Si care este cauza principala? Se pare ca neatentia utilizatorilor se numara printre motivele principale pentru care aceasta categorie de servicii este atat de solicitata.

Intr-adevar, sticlele telefoanelor care si-au cam incheiat de acum anii de glorie erau cu mult mai rezistente decat cele ale noilor dispozitive mobile de pe piata. Daca nu ar fi asa, cum s-ar explica faptul ca noile telefoane ajung mai frecvent in service-uri?

Pe langa defectarea ecranului insa, situatiile in care smartphone-urile ajung in service-uri sunt mult mai dese. Daca vrei sa eviti sa te numeri printre cei care au nevoie de servicii de inlocuire sticla iPhone 6 (sau alte modele), iata ce ai putea avea in vedere:

In pachetul in care primesti telefonul gasesti si cartea cu instructiunile de utilizare. Foloseste-te de aceasta pentru a afla mai multe despre acesta si ai in vedere si perioada de garantie.

Dupa cum este si normal, destul de frecvent va trebui sa stergi urmele inestetice de pe ecranul telefonului. Daca vrei sa eviti zgarierea acestuia, opteaza pentru un material moale si fin si insista cu acesta asupra acelor suprafete care au nevoie de curatare. In tot acest timp, ai grija ca ecranul sa fie blocat.

Indiferent de cat de mare este pata de pe ecran si chiar daca detii o folie de protectie clasica sau de sticla, evita sa aplici presiune asupra touchscreen-ului. Te sfatuiesc sa faci asta pentru a nu afecta in vreun fel functionarea sa, pentru ca apoi iar va trebuie sa investesti in reparatii ce pot fi destul de costisitoare.

Ca sa ai siguranta ca nu iti supui telefonul riscului de a se defecta complet, mai ales atunci cand se intampla incidente neasteptate si il scapi sau il supui unui soc puternic, iti recomand folosirea unei huse speciale care sa protejeze carcasa corespunzator.

Exista anumite astfel de dispozitive mobile care, atunci cand sunt prea solicitate, se incalzesc. In aceasta situatie iti recomand sa inlaturi bateria si sa lasi telefonul sa se “odihneasca” pentru 10 minte.

Cred ca nu mai trebuie sa stii ca trebui sa incerci pe cat posibil sa eviti contactul telefonului cu orice lichid. Indiferent daca este vorba despre apa, suc sau alte substante, odata ce telefonul ia contact cu lichide, riscul unei defectiuni iremediabile este destul de ridicat. Daca totusi contactul cu lichidele a avut loc, trebuie sa scoti imediat bateria si sa pui telefonul in orez. Pare absurd poate, insa orezul este cunoscut pentru proprietatile absorbante excelente. Este important sa il lasi acolo si sa nu il pornesti decat atunci cand ai siguranta ca este complet uscat.

Asadar, daca vrei sa prelungesti cat mai mult durata de viata a telefonului tau, iti recomand sa ai in vedere aceste aspecte si sa sa le aplici.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.